Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva faza IT parka u Inđiji

    U Inđiji je završena prva faza izgradnje IT parka Embassy techzones, u koju je uloženo 10 miliona evra i čijih je 10.000 kvadratnih metara izgradila indijska Embassy grupa.

    Svečanom završetku prve faze prisustvovao je ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić koji je tom prilikom ocenio da ova investicija predstavlja prekretnicu u razvoju domaće IT industrije koja, dodao je, može da bude pokretačka snaga za izvoz Srbije.

    Mrkić je rekao da ta grinfild investicija šalje snažnu poruku i drugim indijskim investitorima i njihovim poslovnim partnerima u svetu da je Srbija bezbedno odredište za njihova ulaganja.

    Izgradnja IT parka predstavlja važan momenat za razvoj domaćih informaciono-tehnoloških kapaciteta i stvara osnov za regionalnu ulogu Srbije u ovom domenu, kazao je Mrkić.

    Mrkić je rekao da je u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur konstatovano da postoji prostor za unapređenje inače dobrih odnosa dve zemlje, naročito u trgovini, investicijama, poljoprivredi i energetici.

    Indijski diplomata je navela da je investicija u IT park najveća investicija njene zemlje u Srbiji i jedna od najvećih u regionu jugoistočne Evrope, a cilj je, kako je rekla, da tehnološki park u Inđiji postane najveći u regionu.

    Prema rečima generalnog direktora Embassy techzones Ramgopala Narajanana, IT park u Inđiji je na putu da postane visokotehnološki, samoodrživ, potpuno bezbedan, nekonvencionalni korporativni prostor, sa najsavremenijom infrastrukturom.

    On je naglasio da njegova zemlja, kao i kompanija koju predstavlja, Srbiju vide kao "svoju kapiju ka Evropi".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE