Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Detaljni testovi za buduće direktore

    Vlada usvojila je uredbu za izbor direktora javnih preduzeća koja za buduće rukovodioce predviđa pismenu i usmenu proverua, znanje stranih jezika, rad na računaru i mnoge druge upravljačke veštine.

    Komisija koju će, osam dana nakon objavljivanja odluke u Službenom glasniku, izabrati Vlada Srbije i Generalni sekretarijat, imaće zadatak da proveri znanje i veštine svih koji su poslali svoje biografije.

    Kandidati će imati pismeni test znanja i usmenu kontrolu, od stručnih termina do poznavanja stranih jezika i baratanja na računaru.

    Milivoje Mihajlović, šef Vladine kancelarije za saradnju sa medijima, kaže da će pitanja na testu biti prilagođena oblasti poslovanja preduzeća za koje je raspisan konkurs.

    Kontrolisaće se i poznavanje propisa kojim se uređuje poslovanje u određenom sektoru, kao i strani jezici. Na testovima će se proveravati i analitičke i organizacione sposobnosti, veštine upravljanja resursima, kao i snalaženje u međuljudskim odnosima.

    Bodovaće se i poznavanje rada na računaru i planovi i programi za unapređenje poslovanja. Kandidate će ocenjivati komisija za imenovanja, ocenama od jedan do tri, odnosno ne zadovoljava, delimično zadovoljava i u potpunosti zadovoljava.

    Ako više njih budu imali isti broj poena, bodovaće se i radno iskustvo na rukovodećem položaju, a među kandidatima sa najboljim prosekom, presudan će biti i stepen visokog obrazovanja.

    Svaki član komisije će davati svoje ocene, a kandidata sa najvećim brojem poena će na kraju predložiti Vladi Srbije, koja će doneti konačnu odluku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE