Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: Čoviću, sredi prvo svoju kuću!

    Predsednik Demoratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio tvrdnje Nebojše Čovića o dugovanju Beograda i poručio članu Privremenog veća da prvo "sredi stvari u svojoj kući".

    Sramota je, nekorektno, nedobronamerno, da govorite o tome da beogradskim preduzećima, za koje se juče govorilo da duguju milijarde i da se raspadaju, sada grad duguje milijarde, i da navodno ako ne budu plaćeni do kraja godine, neće funkcionisati, rekao je Đilas.

    Član Privremenog organa Beograda Čović, za Radio televiziju Srbije je rekao da kreditna zaduženost Grada Beograda iznosi 409 miliona evra, bez kamate, a manjak u budžetu 5,5 milijardi dinara.

    Đilas je rekao da mu nije jasno kako Čović danas iznosi te tvrdnje, a dan ranije je, kako je kazao, predsednik Privremenog organa Siniša Mali rekao da sva preduzeća funkcionišu.

    "Smatram nekorektnim da neko čije firme duguju desetine miliona evra Agrobanci i Fondu za razvoj, drži predavanja meni kako treba voditi firme i kako sistem treba da funkcioniše. Rešite prvo u svojoj kući, pa se onda javite meni", rekao je Đilas.

    Nekorektna je Čovićeva izjava da će se videti da li će i ove godine u novembru sneg iznenaditi putare, poručio je Đilas i dodao da će od RTS tražiti da mu u ponedeljak u istom jutarnjem terminu, u skladu sa Zakonom o informisanju, omoguće da na to odgovori.

    "Čoviću, u ovom gradu sneg ne iznenađuje putare već najmanje pet godina, a o vašem znanju govori podatak što ste došli prvog dana i pitali kada će biti donacije za elektrane, onda vam je odgovoreno: nema donacija, nema subvencija, ovo nije vreme od pre 15 godina", dodao je lider DS.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE