Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sberbanka ne kupuje banku u Srbiji

    Sberbanka je zainteresovana za podržavanje velikih ruskih kompanija koje posluju u Srbiji, pre svega u energetskoj oblasti, ali za sada, zvanično ne pregovara o potencijalnoj kupovini neke od vodećih banaka.

    Najveća ruska banka počela je intenzivno poslovanje i sa našim preduzećima i stanovništvom, saznaju Novosti.

    Iako je bankarskim krugovima prostrujala vest da će preuzeti jednu od vodećih banaka u Srbiji, ova banka zasada zvanično ne učestvuje u pregovorima o potencijalnoj kupovini. Sberbanka se fokusira na integracijske procese postojećih sredstava u okviru svoje grupe.

    Stručnjaci smatraju da je neminovno da i kod nas kao i u Evropi dođe do ukrupnjavanja banaka. U Srbiji je 31 banka previše, tako da bi svako ukrupnjavanje dobro došlo, a veća banka znači jeftinije poslovanje, kaže ekonomista Milan Kovačević.

    Intesa Sanpaolo odbacila je kao netačna nagađanja da razmatra prodaju Intese u Srbiji. Intesa je strateški posvećena da dugoročno razvija svoje poslovanje na tržištu Srbije.

    Ovo opredeljenje najbolje potvrđuje činjenica da je grupacija celokupnu prošlogodišnju dobit investirala u dodatno jačanje kapitala Banke Intesa, kao što je to bio slučaj i svake prethodne godine, navode u toj banci.

    Sa više od 1,66 miliona klijenata, Intesa već šest godina zauzima vodeću poziciju na srpskom bankarskom tržištu po svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE