TNG poskupeo i poskupljivaće - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  TNG poskupeo i poskupljivaće

  Na većini benzinskih pumpi u Srbiji, tečni naftni gas je poskupeo u proseku za 1,5 dinara i koštao je u rasponu od 84,5 do 86,90 dinara za litar, a od januara moguće dodatno poskupljenje.

  Auto-gas je početkom septembra koštao ispod 70 dinara za litar, a poskupljenje „naftaši“ pravdaju „redovnim zimskim usklađivanjem“ jer je ovaj derivat takozvano „sezonsko gorivo“ zbog različitog odnosa propana i butana u smeši u zavisnosti od temperaturnih uslova.

  Uz „sezonski faktor“ na skok cena utiče i stanje na tržištu. TNG je poskupeo svuda u velikoprodaji i jasno je da će i u malopradaji cene automatski ići nagore, objašnjava zamenik predsednika Privatnih benzinskih satnica Srbije Bora Tatić.

  TNG je u velikoprodaji NIS u septembru koštao 125,83 dinara za kilogram, a u četvrtak je Naftna industrija, u svom veleprodajnom cenovniku, ispisala novu cenu od 142,73 dinara za kilogram.

  Vozači čiji automobili koriste TNG, a kojih po procenama ima oko 300.000, najverovatnije će od januara plaćati još skuplji plin zbog uvođenja novih akciza.

  Tatić objašnjava i da je cena benzina od 95 oktana krenula naniže poslednjih dana za dinar i po, na 148,50, jer je potražnja manja, a da se „naftaši“ trude da gubitak na jednom derivatu kompenzuju zaradom na drugom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE