Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privredna komora

    PKS zatvara predstavništva u Zagrebu i Podgorici

    Privredna komora Srbije će od Nove godine zatvoriti predstavništva u Zagrebu i Podgorici, sa ciljem da se uštedi, a zadrži prisustvo na ključnim tržištima, izjavio je potpredsednik PKS Mihailo Vesović.

    Cilj je da uštedimo što više možemo sredstava i da zadržimo ona predstavništva na ključnim tržištima gde moramo da imamo svoje predstavljanje. Tu mislim na Moskvu, Brisel, Milano, Frankfrut, Beč i Pariz, izjavio je Vesović za Tanjug.

    Razlog zatvaranja je blizina i bliskost tih tržišta, jer se očekuje intenzivnija regionalna saradnja na drugim nivoima. Ne postoji jezička, ni poslovna barijera, u smislu da je neophodno da neko stalno bude na terenu, rekao je Vesović.

    On je dodao da je ceo koncept ekonomske diplomatije i predstavništva koje PKS ima u svetu trenutno u procesu reforme, a taj proces će zavisiti od toga na koji način će odnos sa državom, Ministarstvima spoljnih poslova i trgovine biti uređen u narednom periodu.

    Vesović je rekao da PKS sada ima osam predstavništava, a od Nove godine biće ih šest, a kako navodi, cilj je da tih šest u narednom periodu bude strukturalno i kadrovski ojačano i da se njihova aktivnost podigne na viši nivo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE