Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko je pritiskao oko `Vinograda` – Mlađa ili Toma?

    Sporna privatizacija Vršačkih vinograda postala je povod za raspravu preko medija, bivšeg ministra privrede Mlađana Dinkića i kabineta predsednika Tomislava Nikolića, međusobno se optužujući za pritiske da se potpiše štetni ugovor sa kineskom firmom Guan Nan.

    Dinkić tvrdi da su saradnici predsednika Srbije insistirali da se okonča prodaja vršačkog preduzeća, a iz kabineta šefa države uzvraćaju da je pritisak vršen iz Dinkićevog kabineta i tvrde da on treba da bude predmet istrage.

    Lider URS kaže da je početkom avgusta Agenciji za privatizaciju poslao dopis kojim je zabranio da se potpiše ugovor sa Guan Nanom i dao nalog da se isprave uočene manjkavosti tog dokumenta.

    On tvrdi da su na njega kao ministra vršeni politički pritisci iz kabineta predsednika, jer je Nikolić tada putovao u Kinu i mislio je da bi potpisivanje ugovora pomoglo našim bilateralnim odnosima.

    Na drugoj strani, u kabinetu predsednika ističu da je on zajedno sa saradnicima ukazao Vladi na štetnost predloga ugovora o prodaji, a da je iz Dinkićevog kabineta vršen pritisak da se ugovor potpiše i da Dinkić za sopstvenu korupciju optužuje predsednika.

    Gospodin Dinkić ima lagodnu poziciju da bez odgovornosti iz opozicije rukovodi poslovima i novcem države sa našim najznačajnijim inostranim partnerom, napominju u kabinetu Nikolića.

    Umesto toga, on bi trebalo da bude predmet istrage da bi se videlo da li smo u pravu kada smo ga decenijama optuživali za uništavanje svega čega se dotakao.

    Iz Nikolićevog kabineta poručuju da predsednik nema udela ni u jednoj privatizaciji ili investiciji, izuzev promocije Srbije kao povoljne destinacije za investicije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE