Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pusić: Hrvatska bez novih i većih poreza

    Do kraja mandata aktuelne hrvatske Vlade ne bi trebalo uvoditi nikakve nove poreze, pa ni na nekretnine, već je nužno osigurati pozitivnu investicionu klimu koja bi omogućila i veće prihode u budžetu, izjavila potpredsednica Vlade Vesna Pusić.

    Najveći problem u Hrvatskoj je investiciona klima, smatra vicepremijerka i ministarka inostranih i evropskih poslova koja, kao glavni zadatak, ističe stvaranje povoljnih uslova za inesticije zbog čega, dodala je, ne treba uvoditi porez na nekretnine.

    Što se tiče poreza na nekretnine, mislim da je sada zaista jasno da do konca ovog mandata ne bi trebalo ići ni sa kakvim novim i dodatnim porezima, upravo iz perspektive ove investicione klime, ocienila je Vesna Pusić. 

    Naglasak treba biti, i u tome se svi slažemo, na stvaranju bogatstva, na omogućavanju ljudima da investiraju i stvaraju nova radna mesta, dodala je ona.

    Mogućnost dobijanja više novca iz poreza ne osigurava se uvođenjem novih, većih poreza, nego time da više ljudi radi, da je više firmi uspešno i povećanjem zaposlenosti.

    Činjenicu da ministar finansija Slavko Linić i dalje najavljuje mogućnost uvođenja poreza na nekretnine u idućoj godini, Pusić "ne vidi kao trzavice u vladajućoj koaliciji".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE