Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena linija Beograd – Banjaluka

    Sletanjem aviona Air Serbia na banjalučki aerodrom, otvorena nova linija kojom će se svakodnevno leteti izmeðu Beograda i Banjaluke, koja dodatno jača veze Srbije i Republike Srpske, ali i republiku sa Evropom i svetom.

    Avion "Novak Đoković" je na banjalučkom aerodromu dočekan pozdravnim vodenim topovima, a delegaciju iz Srbije dočekao je predsednik Republike srpske Milorad Dodik.

    Avion će svakodnevno saobraćati na toj relaciji, a povratna karta sa svim taksama košta 89 evra ili 10.154 dinara. Avion će iz Beograda poletati u 14.00, a iz Banjaluke u 15.25.

    Današnji promitivni let do Banjaluke trajao je 35 minuta, pošto je leteo avion airbus, a u buduće će do tog grada svakodnevno leteti avion tipa ATR i let će trajati 55 minuta.

    U trenutku kada mnoge regionalne kompanije imaju problema, jedina koja kreće u ekspanziju je Air Serbia, zato je važno što je ovde, kazao je Dodik.

    Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić naglasio je da je let do Banjaluke sjajna veza koja će učvrstiti poslovne i turističke odnose i da Srbija mora dati podsticaj investitorima iz RS, kako bi saradnja bila još bolja.

    Direktor kompanije Dane Kondić istakao je da ova avio linija pruža povezivanje preko Beograda i kontinentalne Evrope do ključnih globalnih destinacija u kojima živi srpska dijaspora.

    Prema njegovim rečima red letenja je usklađen tako da obezbedi dobru povezanost za putnike koji dolaze iz Australije u Republiku Srpsku.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE