Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Presedan: Australijanci u zajedničkoj žalbi protiv banaka

    Gotovo dve stotine hiljada Australijanaca traže sudskim putem da im banke isplate milione dolara, kao odštetu za suvišne troškove.Oni su uputili zajedničku žalbu što je presedan u istoriji te države, saopšteno je danas u Melburnu, gde je počela sudska procedura.

    Kabinet advokata Morris Blackburna koji predstavlja 43.500 klijenata banke ANZ, smatra da je ta banka naplatila previsoke troškove usluga. To je prvo sudjenje takve vrste u kojoj ima ukupno 185.000 podnosilaca žalbe, pored zastupanja Blackburna.

    Advokati su ocenili da su previsoke sume za zakasnelo uplaćivanje nedozvoljenog minusa i drugih bankarskih usluga.

    "Ako ste samo jedan dolar u minusu jedan dan banke će vam natovariti dodatne troškove koje nemaju nikakve veze s tim", rekao je Andrew Watson, predstavnik kabineta Blackburna.

    Banka je uzimala izmedju 25 i 35 dolara (izmedju 17 i 24 evra) za jedan dan minusa. ANZ, koja je jedna od četiri najvećih banaka u Australiji, prva će biti saslušana od ukupno osam banaka protiv koji su podnete žalbe.

    Druge banke su BankSA, Bankwest, Citibank, Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank, St George i Westpac. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE