Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najpopularnija žestina dolazi iz Južne Koreje

    Ako bi rekli da su votka ili možda viski najpopularnija žestoka pića, pogrešili bi jer najprodavaniji alkohol na svetu je južnokorejski Sodžu, odnosno Soju, tradicionalna “žestina” stanovnika Južne Koreje, a moguće ga je probati u koktelima od Njujorka do Londona.

    Jinro Sodžu našao se na međunarodnoj zvaničnoj listi najbolje prodavanih alkoholnih pića širom sveta, budući da je u ovoj godini u barove širom sveta isporučeno 65 miliona devetolitarskih pakovanja ovog alkohola. To je tri puta više od popularne votke Smirnoff.

    Sodžu se sada prodaje u 80 zemalja, a tome je doprinela i popularnost korejske superzvezde Psya, koji ne samo da je proglasio Sodžu svojim najboljim prijateljem, nego je “pozajmio” i svoje prepoznatljive naočare za više kampanja proizvođača Chamisul.

    Osim toga, Južna Koreja je zemlja u kojoj se popije najviše alkohola po glavi stanovnika, a gotovo 97 odsto tržišta žestokih alkoholnih pića čini sodžu.

    Sodžu je deo korejske kulture još od 14. veka, kada su mongolski osvajači naučili domaće stanovništvo da destiluju. Današnje sorte imaju oko 45 odsto alkohola. Pravi se od pirinča i odlično ide uz tradicionalnu korejsku hranu.

    Ko nije ljubitelj „žestine“, možda će mu biti interesantnija kombinacija piva sa Sodžuom, a proces mešanja naziva se „proizvodnja“. Ključno je poznavati proporcije, a najpopularnija je 30 odsto Sodžua i 70 odsto piva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE