Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić: Dinkić izmislio `Vinograde` da bi mi namestio

    Za aferu "Vršački vinogradi" odgovoran je nekadašnji ministar Mlađan Dinkić, kaže predsednik Tomislav Nikolić i dodaje kako je cela ta afera izmišljena da bi "propala" njegova poseta Kini, realizovana krajem avgusta.

    Mi smo to sve nekako regulisali, odložili rešavanje sa kineskim partnerom, ali, pitajte gospodina Dinkića "ko je stvorio problem, ko je izmislio uredbu da u toku dana možete da obavite tri licitacije i da za trećinu početne cene istog dana prodate nekome ko je to prodao kineskom partneru, ko je dao sve elemente za ugovor, i zašto se sve krilo do dva dana pred moju posetu da oni koji su i pravili ugovor da ga ne potpišu", rekao je Nikolić.

    Pročitajte i>>>Ko je pritiskao oko `Vinograda` – Mlađa ili Toma?

    Nikolić je rekao i da "cela Vlada zna" kako je nastao problem sa prodajom preduzeća Vršački vinogradi kineskom kupcu.

    Pokušavam da stvorim dobar odnos sa svim državama u svetu i neprijatno je kada imate partnere iz Kine kojima država može da kaže da neće da potpiše ono što je dogovoreno. Pitam se, da je partner bio sa Zapada, da li bi njemu isto rekli, upitao je Nikolić.

    Zbog svega onoga što se u Srbiji u ekonomiji dešavalo, mislim da Mlađan Dinkić treba da odgovara pred nekim drugim organima. Neka se okane toga da pokušava da "dohvati" izabranog predsednika Republike, rekao je Nikolić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE