Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić odbacuje tvrdnje Nikolića

    Bivši ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić odbacuje tvrdnje predsednika Tomislava Nikolića da je on, Dinkić, odgovoran za aferu "Vršački vinogradi" i poručio predsedniku da se "ne meša u stvari koje ne zna".

    "Pitajte gospodina Dinkića ko je izmislio uredbu da u toku dana možete da obavite tri licitacije i za trećinu početne cene istog dana prodate kineskom partneru", rekao je predsednik Nikolić.

    Mlađan Dinkić odgovara da je uredba doneta, ne zbog Vršačkih vinograda, nego zbog svih 170 preduzeća bivših društevnih u restrukturiranju, da omogućimo da bilo ko zainteresovan može da ih kupi.

    "Nikolić je rekao da sam navodno hteo da miniram njegovu posetu Kini, pa sam zbog toga sprečio potpisivanje ugovora sa Kinezima i veću glupost nisam mogao da čujem", rekao je Dinkić.

    On je naveo da je donet predlog koji je podržala i Svetska banka, da se za gubitaška preduzeća ide na trostepenu licitaciju.

    Kako je ocenio, ta uredba je doneta da bi se otkočio i završio proces restrukturiranja, a igrom slučaja, Vršački vinogradi su bili jedna od kompanija na kojoj je to primenjeno.

    Prodaju smo zaustavili, jer Agencija za privatizaciju nije napravila dobar ugovor i nije bilo garancije da će biti raskinut ako se ne ostvari investicija, a grožđe iz ovogodišnje berbe nije ušlo u cenu, rekao je Dinkić. Zbog toga je, dodao je, tražena veća cena, a ne da bi se onemogućila prodaja Vršačkih vinograda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE