Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kasni ukidanje roaminga u EU?

    Cilj Evropske komisije, koja je još ovoga leta odlučila da stane na kraj naplati svih troškova roaming usluga unutar EU, mogao bi biti ispunjen sa zakašnjenjem.

    Iako je predlog zakona već pušten u proceduru i njegovo se donošenje očekuje 2014. godine, pojedini funkcioneri institucija EU, kao i sami telekom operateri, smatraju da je ostalo premalo vremena da bi se on zaista i počeo primenjivati naredne godine, prenosi Bug.hr.

    Oni smatraju da se to pitanje politizuje i da interesne grupe žele na silu progurati ovaj predlog zakona pre novih EU izbora u maju.

    Ipak, predstavnica EK zadužena za ovo pitanje Neeli Kroes Kruz poručila je, preko svog portparola Ryan Heatha, da u Komisiji i dalje smatraju da će zakon biti u primeni 2014.

    Prema njegovim rečima, ako se desi suprotno, primena novih pravila morala bi da se odloži najmanje tri godine, što nikome nije prihvatljivo.

    S obzirom na to da se radi o vrlo važnom pitanju za sve nacionalne ekonomije, EK će učiniti sve da se zabrana roaminga primeni bez odlaganja, naglasio je Heath.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE