Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    H&M diže cene da bi povećao plate

    Švedska modna kuća H&M razmatra podizanje maloprodajnih cena u budućnosti da bi mogla da isplaćuje veće plate za neke od najsiromašnijih radnika u tekstilnoj industriji u svetu.

    Kompanija je u Stokholmu održala sastanak na kojem su najavljeni planovi za povećanje plata radnika u tekstilnoj industriji u zemljama poput Bangladeša, gde minimalna dnevnica iznosi oko dva dolara, prenosi agencija France presse.

    Predsednica sektora H&M za održivost Helena Helmersson, izjavila je za France presse da podizanje maloprodajnih cena predstavlja jednu od mogućnosti na dugi rok, ali da kupci ne treba da očekuju rast cena u bliskoj budućnosti.

    H&M je u novembru lansirao program "Pravedna platna politika", navodeći da bi svim tekstilnim radnicima trebalo omogućiti da žive od svoje plate.

    Helena Helmersson navodi da će kompanija iskoristiti svoju veličinu i uticaj među dobavljačima da bi promovisala više plate, obuku za radnike i priznavanje uloge sindikata u pregovorima o platama.

    Ona dodaje da H&M takođe lobira da vlade podignu nivoe minimalnih plata, navodeći kao pozitivan primer vladu u Bangladešu koja je minimalne plate nedavno povisila na 67 dolara mesečno.

    Švedska kompanija postavila je cilj da do 2018. podigne plate za 850.000 radnika u tekstilnim industrijama širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE