Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin oporezuje i one sa of šor računima

    Za sve građane Ruske federacije koji su krajnji korisnici računa u of šor zonama ruski predsednik Vladimir Putin je predložio da budu oporezovani prema ruskim poreskim zakonima, najaviviši time nastavak takozvane ’deofšorizacije’ koja je u Rusiji počela prošle godine s ciljem da se što više ruskog novca vrati u Rusiju.

    „Želite u of šor – izvolite – ali novac ovamo“, rekao je Putin u godišnjem obraćanju Gornjem i Donjem Domu ruskog parlamenta.

    Ruski predsednik je takođe predložio da stranim kompanijama, odnosno svim kompanijama koje nisu registrovane kao ruski pravni subjekt,i bude onemogućeno da koriste beneficije koje daje država uključujući i državne kredite i garancije.

    Neruskim kompanijama, prema predlogu Putina, ne bi trebalo dozvoliti da dobijaju poslove čiji je naručulac država ili da ulaze u ugovorne odnose sa kompanijama sa državnim kapitalom.

    „Ukratko, ako želite da dobijate subvencije i beneficije i time podižete svoj profit, izvolite registrujte se u Rusiji“, poručio je Putin.

    Ruski predsednik je, takođe, istakao da je neophodno da se podigne transparentnost u poslovanju u Rusiji.

    Ovo je 10. put da se Putin obraća Gornjem i Donjem domu parlametna a ove godine to čini na 20. godišnjicu Ustava Ruske federacije.

    Putinovom obraćanju u Georgijevskoj sali Kremlja prisustvovalo je 1100 ljudi – svi poslanici oba doma parlamenta, cela Vlada sa premijerom Dmitirijem Medvedevom na čelu, kao i gubernatori, predstavnici sudova, verskih zajednica.

    Obraćanje se smatra predstavljanjem strateških ciljeva i zadataka za narednu godinu.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE