Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Emirati veruju Srbiji

    Princ Abu Dabija šeik Mohammed bin Zayed došao u Srbiju  s porukom da sarađuje isključivo sa partnerima kojima veruje. Srbija Emiratima privržena zbog tradicionalnog prijateljstva, istakao predsednik Tomislav Nikolić.

    Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

    Mi znamo da se mnoge zemlje bore za vašu naklonost, a vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna da ceni, istakao je predsednik Nikolić u razgovoru sa princom Abu Dabija.

    Nikolić je izvestio šeika o značajnim rezultatima koji su postignuti, pre svega na obnavljanju starih prijateljstava Srbije, unapređenju ugleda zemlje u svetu, nastavku ostvarivanja strateških prioriteta, koji se tiču evrointegracija i stvaranja ambijenta za privlačenje stranih investicija.

    Investicija u kompaniju Air Serbia se uspešno realizuje i to je snažan most koji Srbiju povezuje sa svetom, podvukao je predsednik i naglasio da se problem Kosova i Metohije rešava na najbolji mogući način, zadovoljavajući za obe strane.

    Šeik Mohammed bin Zayed rekao je da veoma ceni iskrenost srpskih prijatelja i istakao da ta zemlja radi isključivo sa partnerima kojima veruje. "Mi verujemo u Srbiju, verujemo u naše prijateljstvo" naglasio je šeik.

    Poručio je da je zadovoljan investicijom u kompaniji Air Serbia i istakao uverenje da će to biti dobar primer i za druge potencijalne investitore, kao i da je istrajan i uporan rad predsednika i Vlade doneo vidljive rezultate koji čine Srbiju stabilnim i poželjnim mestom za investicije.

    Sastanku su prisustvovali premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, i mnogi drugi zvaničnici iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na sastanku je bilo reči i o investicijama u srpsku poljoprivredu, infrastrukturu, kao i projekat "Beograd na vodi".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE