Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srednjoškolci pred `Poslovnim izazovom`

    Sutra će se u Beogradu održati takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov.

    Takmičenje će okupiti 100 učenika iz 26 srednjih škola u Beogradu kojima će biti postavljen ’izazov’ odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

    Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednički tim će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2014. u Sarajevu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

    Biznis planove učeničkih timova ocenjivaće žiri u sastavu: Miroslava Tešin-Popović (Telekom Srbija), Rebecca Krzywda (Američka agencija za međunarodni razvoj), Milovan Miličković (BIZLife), Aleksandar Nedeljković (Deloitte) i Ivana Pejčić (PSP Farman).

    Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Telekom Srbija.

    ’Poslovni izazov’ je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE