Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri četvrtine IT stručnjaka ne odustaju od XP

    Spiceworks je objavio rezultate izveštaja kojim skreće pažnju na probleme IT profesionalaca s obzirom na to da se polako bliži kraj života Windowsa XP, barem kada je podrška u pitanju.

    Studija nazvana „Kako preboleti XP“, otkrila je koliko je ovaj operativni sistem i dalje prisutan i 12 godina nakon njegovog predstavljanja.

    Sudeći po rezultatima istraživanja, 76 odsto IT profesionalaca koristi Windows XP. Od tog broja, 36 odsto njih će napustiti Windows XP kada prestane podrška.

    Ovo znači da će kada Windows prestane da obezbeđuje bezbednosne nadogradnje i ispravke za operativni sistem, 27 odsto profesionalaca nastaviti da koristi ovaj sistem.

    Prebacivanje na Windows 7 je za većinu najčešći izbor, pošto je 96 odsto anketiranih stručnjaka izjavilo da ga koriste, ili bi ga koristili na svojoj mreži u odnosu na 42 odsto stručnjaka koji su se odlučili za Windows 8 ili 8.1, dok je 30 odsto izabralo Appleov OS X.

    Većina stručnjaka i dalje odbija da unapredi svoj operativni sistem usled manjka sredstava, vremena i resursa. Istraživanje je sprovedeno u oktobru 2013. godine i obuhvatilo je više od 1.300 učesnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE