Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Air Serbia u 2014. direktno leti i za SAD?

    Srbija bi u prvoj polovini 2014. mogla da dobije kategoriju jedan Američkih vazduhoplovnih vlasti, što će omogućiti aviokompaniji Air Serbia direktne letove za Sjedinjene Američke Države.

    Vršilac dužnosti direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV) Srbije Milan Živanović, rekao je da su Američke vazduhoplovne vlasti (FAA) najavili da će u martu doći u kontrolu u Srbiju.

    Direktorat je potpuno tehnički spreman za kontrolu i uveren sam da će odluka FAA biti pozitivna, kazao je on i dodao da će to omogućiti aviokompaniji Air Serbia da uvede direktne letove do SAD.

    Prema rečima Živanovića, tokom 2013. godine zabeležen je rast broja aviokompanija koje lete iz Srbije, uz porast broja putnika između pet i 10 odsto, a Direktorat je dobio zahteve za uvođenje letova iz Beograda od novih aviokompanija u 2014. godini.

    Živanović je kazao da je Easyjet podneo zahtev za letove do Ženeve, španski Vueling Airlines tražio je odobrenje za uvođenje letova do Barselone od juna, a portugalski TAP za letove do Lisabona od jula 2014. godine.

    Direktor DCV je kazao i da očekuje da će početkom 2014. godine Srbija u punom obimu početi da primenje sporazum o jedinstvenom evropskom nebu (ECA).

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE