Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čović i Mali `objasnili` Đilasu dug Beograda

    Član Privremenog organa Beograda Nebojša Čović objasnio je kako dug prestonice iznosi 960 miliona evra, apelujući na državne organe da što pre ispitaju velike infrastrukturne projekte smenjenog gradskog rukovodstva, a na Dragana Đilasa da prestane sa "politikanstvom i strančarenjem".

    Čović je na konferenciji za novinare pozvao bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa "da prestane sa politikanstvom i strančarenjem kada je reč o egzaktnim podacima koje je Privremeni organ dobio od državnih službi".

    Ukupne obaveze Beograda po osnovu kredita i kamata, koje treba da otplati do 2039. godine, su 661,7 miliona evra.

    Obaveze javnih i komunalnih preduzeća i direkcija, uključujući i PKB, iznose 30,7 milijardi dinara, a dospele obaveze Grada su 5,3 milijarde dinara, što je zajedno 310 miliona evra, rekao je Čović, objasnivši ukupan dug prestonice od 960 miliona evra.

    Zaduženje Beograda iz izveštaja Uprave za javni dug, računato je, kako je rekao, na osnovu podata koje je dostavila bivša gradska vlast "da bi zbunila javnost", i ti podaci nisu potpuni.

    Đilas je saopštio da je Beograd, prema izveštaju Uprave za javni dug, zadužen 398 miliona evra, što je demantovao i predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

    "Podaci o zaduženju Beograda koje sam izneo su tačni i poražavajući za vlast koju je vodio bivši gradonačelnik. Taj dug, kada utvrdimo nedostajuće podatke, može da bude samo viši", naveo je Mali.

    Čović: Proveriti Most na Adi. DS: Neverovatne optužbe

    Kada je reč o pozivu nadležnim organima, Čović insistira na proveri svih projekata, od rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandara i Požeške ulice, izgradnje Mosta na Adi, do kupovine tramvaja i podzemnih kontejnera za smeće.

    Demokratska stranka saopštila je da su neverovatne optužbe koje su Draganu Ðilasu i toj stranci, ko zna koji put, uputili nestranački članovi Srpske napredne stranke, Siniša Mali i Nebojša Čović.

    "Zloupotrebljavajući funkciju člana Privremenog organa, Čović poziva nadležne da sprovedu istrage u vezi sa projektima, umesto da se stara o nesmetanom funkcionisanju grada", navodi se u saopštenju DS. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE