Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Investitorima u Vojvodini 400 hiljada evra

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uručio je ugovore o subvencijama za četiri strane kompanije koje posluju u pokrajini, od po 100.000 evra radi proširivanja delatnosti, jačanja izvoza i otvaranja novih radnih mesta.

    Ugovori o dodeli podsticaja za sufinansiranje troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pogona i druge namene, potpisani su sa kompanijama FMC koja posluje u Vršcu, Gordon u Subotici, kao i sa Cooper Standardom i Lamesom, koje rade u Sremskoj Mitrovici.

    Ukupna vrednost subvencionisanih investicionih projekata je 71,4 miliona evra, a te četiri kompanije trebalo bi u naredne tri godine da otvore ukupno 1.945 novih radnih mesta.

    Pajtić je na svečanom potpisivanju ugovora rekao da je to novi pokrajinski program koji investitorima omogućava da u Vojvodini zaposle najmanje 100 radnika i da ulažu u proizvodnju najmanje tri miliona evra.

    Pajtić je podsetio da je programima Pokrajinskog sekretarijata za privredu ove godine u Vojvodini zaposleno oko 4.000 ljudi, dodaojući da će pokrajina nastaviti da podržava ne samo strane, nego i domaće investitore.

    Generalni direktor FMC, Rajko Hrvačević, zahvalio je pokrajinskoj vladi na podršci u otvaranju nove fabrike i dodao da ti podsticaji predstavljaju "signal da su naša ulaganja dobrodošla u Vojvodini".

    U izgradnju nove fabriku FMC u Vršcu uloženo je više od 16 miliona evra a planirano je otvaranje 430 novih radnih mesta, čime bi ta kompanija u Srbiji imala preko 800 radnika, a izvoz će biti udvostruče, rekao je Hrvačević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE