Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oštetili vojsku za 14 miliona dinara

    Kriminalistička policija u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom uhapsila je sedam osoba, osumnjičenih da su, zloupotrebom službenog položaja, oštetile Vojnu ustanovu „Morović“ za više od 14 miliona dinara.

    Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Akcija UKP i VBA nastavak je akcije na suzbijanju korupcije i obavljena je na području Sremskog i Južnobačkog okruga.

    Privedeni su S. T., penzionisani direktor VU „Morović“, N. S., pomoćnik direktora za proizvodnju ove ustanove, M. S., pomoćnik direktora „Morovića“ za komercijalne poslove, R. V., pomoćnik direktora VU za pravne i zajedničke poslove, I. S. i D. B., odgovorna lica firme Agroseme invest i J. Š., šef doradnog centra Erdevik, koji posluje u sastavu Agroseme investa.

    U saopštenju policije se navodi da su osumnjičeni tokom 2011, bez zaključenih ugovora, proizvodili semenske hibride suncokreta i kukuruza. Proizvodilo se u „Moroviću“, u pogonima „Grabovci“ i „Karađorđevo“, a za potrebe Agroseme investa.

    Prilikom ugovaranja proizvodnje, tvrde tužilaštvo i policija, prekršili su više propisa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako što je proizvodnja suncokreta izvršena bez sklopljenog ugovora i ispostavljenog računa firmi Agroseme invest.

    Proizvodnja kukuruza je ugovorena naknadno i to bez uspostavljenih instrumenata obezbeđenja potraživanja, te su na taj način doveli do nemogućnosti naplate.

    Predstavnici Agroseme investa su prikazali VU da je proizvedena manja količina semena u odnosu na stvarno proizvedenu količinu. Na ovaj način osumnjičeni su pribavili korist Agroseme investu u iznosu od 14 miliona dinara, a na štetu VU „Morović“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE