Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RTB Bor u plusu 11 miliona dolara

    Rudarsko-topioničarski basen Bor završiće 2013. godinu sa 11 miliona dolara dobiti iz tekućeg poslovanja, uprkos investiciji od 28 miliona evra koje je kompanija izdvojila is sopstvenih sredstava.

    Iako smo u 2013. godini investirali 37 miliona evra, od čega 28 miliona iz sopstvenih sredstava, prema preliminarnim podacima završićemo godinu sa 11 miliona dolara dobiti, rekao je novinarima generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski.

    Prema njegovim rečima, u ovoj godini proizvedeno je 1.154 kilograma zlata, 5,8 tona srebra i 36.000 tona katodnog bakra, a otkopano je ukupno 16,8 miliona tona rude.

    U projekat nove topionice bakra, rekonstrukciju "flotacije" rudnika Veliki krivelj, rudarske mašine za površinske kopove i rudnik "Jamu", kao i opremu za rudnik "Cerovo", kako je navedeno, uloženo je više od 37 miliona evra.

    Prema rečima Spaskovskog, "neistinite su i zlonamerne" tvrdnje da borska topionica neće biti ekonomski isplativa, budući da će moći da prerađuje bakarni koncentrat iz svetskih rudnika.

    Do polovine 2014, RTB Bor će izaći iz procesa restrukturiranja, ali to ne znači, naglasio je on, da će radnici koji rade pod ugovorom dobiti otkaze.

    Iz tih razloga je u toku izrada sistematizacija radnih mesta i izrada ugovora o radu, a edukujemo kadrove za promenu Zakona o javnim nabavkama, zaključio je Spaskovski.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE