Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić: Ne vidim da postoji razlog za izbore

    Ja ne vidim da postoji razlog za izbore, kaže. Ni jedna vlada od Đinđićeve nije imala pozitivniju ocenu građana, rekao je premijer, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS Ivica Dačić u intervjuu za B92.

    Na konstataciju da pojedine stranke traže izbore u 2014. rekao je: "Ja mislim da je to i za našu stranku najbolji mogući trenutak, jer smo mi postigli najbolji rezultat…Ali, da li je to prioritet?" On je rekao da je više puta razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o tome.

    „Bez obzira na istorijski uspeh koji smo postigli, ja mislim da možemo bolje… Ja delim mišljenje Vučića – ako je atmosfera u društvu takva da među ljudima nema podrške (Vladi), ako među članovima Vlade ima svađa, onda treba da se ide na izbore, ali to ovde nije slučaj,“ kaže Dačić.

    I Vučić je rekao da je ovo godina uspeha, rekao je Dačić. On je naglasio da su odnosi sa Vučićem korektni i da su se oko svega uvek dogovarali.

    Posle rekonstrukcije, Vlada Srbije je stabilnija, a SNS je bez izbora dobila većinu u Vladi, podvukao je Dačić.

    On je rekao da se po svim pitanjima konsultuje sa Vučićem, da se tu poštuje hijerarhija, pa razgovaraju i o pitanju Srbijagasa, Železnica…

    Premijer je rekao da je Srbijagasu, kao i nekim drugima, potrebna pomoć države. Dačić je rekao da Srbijagas od NIS-a kupuje gas po višim cenama nego što ga prodaje, pa je to jedan od razloga za njegovu neprofitabilnost.

    „Ne treba ja lično da pripremam plan za Srbijagas, već Vlada,“ kaže Dačić.

    Na pitanje šta će biti sa Galenikom, i na konstataciju da se u javnosti govori kako je SPS ubio Galeniku, Dačić je rekao: "Ja nisam zaštitio nikoga iz SPS, u bilo kojoj istrazi… Niko ne sme politiku da zloupotrebljava…Ali, znate da svaka vlast kvari ljudi, i uvek se dese takve neke stvari…Stranka nikakve veze nema sa tim, takve ocene se stavljaju u političke svrhe".

    "Ovo nije vlada okrenuta ka prošlosti, već ka budućnosti", rekao je Dačić poželevši srećnu Novu godinu u kojoj će Vlada koju vodi moći da se pohvali i ekonomskim rezultatima.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE