Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ćulibrk: Telekom u plusu 15 milijardi dinara

    Prvi čovek Telekoma Predrag Ćulibrk izjavio je da radi maksimalno, ne vodi računa da li je, po pisanju medija, kandidat za smenu i naglasio da je Telekom u plusu oko 15 milijardi dinara.

    "Čekamo izveštaje koji će biti zvanični krajem februara 2014, ali preliminarni podaci govore da bi naša neto dobit mogla biti oko 15 milijardi dinara. To je povećanje za oko 40 odsto u odnosu na lane", izjavio je Ćulibrk u intervjuu za novogodišnji trobroj Blica.

    Upitan da li mu je neprijatno što ga neki mediji navode kao kandidata za smenu, direktor Telekoma Srbije kaže da niko večito nije direktor.

    "Školovao sam se za posao koji radim, a niko nije večito ni direktor ni ministar. Provera uspeha svih kojima su povereni razni zadaci podiže nivo odgovornosti. Svi moramo imati rezultat".

    O eventualnoj smeni kaže: " Na kraju, to mora da se desi jednog dana".

    Upitan da li je zadovoljan rezultatima, odgovara da je godina bila teška i kupovna moć građana pala, što se najviše osetilo u padu fiksne telefonije, ali da se u Telekomu domaćinski poslovalo. Zahvalnost duguju, kako kaže i stabilnoj politici kursa dinara.

    Ove godine investicioni ciklus bio je vredan preko 14 milijardi dinara, navodi Ćulibrk i naglašava da je Telekom "i dalje najveći investitor u oblasti telekomunikacija u Srbiji".

    "Telekom, posle 3-4 godine u kojima je imao pad u mobilnoj telefoniji od gotovo mlion korisnka, prvi put će završiti godinu bez pada. Rekordno smo porasli u segmentu Tv usluga , gde je broj korisnka povećn za preko 60.000", navodi Ćulibrk.

    Na priče o masovnom zapošljavanju u Telekomu od kada je on na čelu tog preduzeća odgovara da je reč o spekulacijama i da je povećanje zaposlenih neznatno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE