Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bankarska unija i socijalna kohezija EU važniji ciljevi za Grčku

    Bankarska unija i socijalna kohezija EU su ’veoma važna pitanja’ za Grčku koja je 1. januara preuzela šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom (EU), izjavio je u utorak grčki ministar finansija.

    "Bankarski unija, koordinacija politike sa socijalnom dimenzijom i finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) su veoma važna pitanja za koja će se Grčka zalagati tokom predsedavanja EU", rekao je Yannis Stournaras tokom konferencija za štampu u Atini.

    Nabrajajući prioritete Ekofin-a (sastanak ministara finansija EU) kojim će on predsedavati šest meseci, Stournaras se obavezao da će se zalagati za ’finansijsku stabilnost’, ’transparentnost’ i ’usklađivanje različitih propisa’ zemalja-članica.

    "Sredstva kojima će se osigurati stabilnost velikih banaka, verovatno će biti na dnevnom redu Ekofin-a 1. aprila u Atini", rekao je ministar.

    Tokom tog sastanka biće reči i o ’finansiranju MSP’ što posebno zanima Grčku, dodao je on.

    Upitan o nepovoljnom stavu u Evropi, posebno u Nemačkoj, prema Grčkoj, o čemu poslednjih dana pišu grčki mediji, Stournaras je tvrdio da su "odnosi i saradnja sa Berlinom savršeni".

    Danas, u sredu, Atini će zvanično početi grčko predsedavanje EU, a na tu svečanost dolaze predsednik Evropske komisije Jose Manuel Baroso i predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompuy.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE