Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U februaru novi računi za struju

    Od februara bi trebalo da stižu novi, pregledniji računi za električnu energiju, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović ukazujući da je jedna od najčešćih zamerki građana s kojima je razgovarala, bila upravo nerazumljiv račun za struju.

    "Sada su objašnjene sve stavke koje predstavljaju problem: šta su fiksni troškovi, šta je varijabilni trošak, odnosno utrošna električna energija", kazala je Mihajlović na konferenciji za novinare.

    Ministarka je rekla da će novi račun biti štampan sa obe strane. Na prvoj će biti iznos duga, potrošnje struje i koliko treba da se plati, kao i grafikon mesečne potrošnje za godinu dana, a na drugoj strani biće svi podaci važni za obračun utroška struje.

    Ona je dodala da je to prvi korak i da se, uz promenu metodologije, ove godine može očekivati još jednostavniji račun, kao i da se "očekuje da EPS snabdevanje bude sposobno da samo štampa takve račune, a ne da nekog drugog plaća gotovo 15 miliona evra godišnje".

    Na pitanje da li se planira produženje perioda niže tarife za struju, Mihajlović je kazala da se, u saradnji sa Agencijom za energetiku, razmatra tarifni sistem i da će eventualne promene biti napravljene posle te analize.

    Direktor EPS snabdevanja Dejan Vasić kazao je da to kada će potrošaci dobiti nove račune za struju, zavisiti od rokova nabavke koja je raspisana da bi mogli da račune štampaju dvostrano.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE