Boeing i dalje preleće Airbus

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Boeing i dalje preleće Airbus

  Američki Boeing isporučio je prošle godine rekordnih 648 aviona, što bi drugu godinu za redom trebalo da obezbedi kompaniji prednost u duelu sa evropskih rivalom Airbus koji, pak, s druge strane prednjači po broju narudžbina.

  Prema navodima  kompanije, Airbus je 2013. isporučio oko 600 transportnih aviona a, prema BBC, ukupno bi trebalo da bude oko 620 aviona.

  Boeing je kupcima prošle godine isporučio 65 aviona tipa 787 Dreamliner i to uprkos problemima koje su taj avion pratili početkom godine.

  Letovi 787, kao i isporuka novih aviona bili su od polovine januara četiri meseca zaustavljeni zbog problema sa pregrevanjem akumulatora. Pored dreamlinera, kompanija je isporučila još 440 aviona tipa 737 i 98 mašina tipa 777.

  U pogledu novih narudžbina, dva izvora iz tog sektora navode da je pobednik Airbus i to, kako po ukupnim, tako i po neto narudžbinama.

  Ukupne narudžbine Boeinga dostigle su za prošlu godinu 1.531 avion, što je novi rekord, od toga neto 1.355, dok je Airbus, prema izvorima koji nisu želeli da budu imenovani, po oba pokazatelja nadmašio američkog konkurenta, a svoje rezultate bi trebalo da objavi 13. januara.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE