Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Sindikati i Vlada moraju za sto

    Predlog izmena Zakona o radu neće biti u zakonskoj proceduri dok predstavnici Vlade Srbije i sindikata ne sednu i ozbiljno razgovaraju kako da se reše nastali problemi, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

    "Ne mislim da je potrebno nekakvo veliko odlaganje, ali je potreban razgovor. Bolje da nešto uradite sa 10 dana zakašnjenja, ili ja bih rekao u redovnoj normalnoj proceduri, nego da nešto uradite loše", rekao je Vučić prilikom posete graničnom prelazu sa Rumunijom kod mesta Jaša Tomić.

    Vučić je napomenuo da je bolje iskoristiti tih dodatnih 10 dana za dijalog i konačni dogovor, nego da u narednih godinu, dve ili tri imamo loš zakon.

    Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da "zakon o radu mora da prođe" i ocenio da će ukoliko se to ne desi, cenu plaćati svi građani Srbije.

    Prema njegovim rečima, predloženi zakon je dobar i svaka odredba ima svoje razloge, koji su u interesu svih zaposlenih, dodajući da niko nije protiv sindikata i da oni treba da se vrate u pregovore o tom zakonu.

    Neophodan je socijalni dijalog koji može da se odvija u radnoj grupi i u javnoj raspravi, podsetivši da su sindikati izašli iz radne grupe, a potom i iz javne rasprave, zaključio je Radulović. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE