Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kredit za projekte energetske efikasnosti

    Fond Green for Growth, Jugoistočna Evropa, (GGF) potpisao je ugovor o kreditu u iznosu od 5 miliona evra sa kompanijom Intesa Leasing sa ciljem da omogući finansiranje projekata energetske efikasnosti (EE) namenjenih privredi i poljoprivrednicima širom Srbije.

    Novo partnerstvo između Intese Leasing i GGF Fonda je nastavak već uspostavljene uspešne saradnje GGF Fonda sa Banca Intesa, osnivačem i vlasnikom kompanije Intesa Leasing. Kredit GGF Fonda podržaće rešenost kompanije Intesa Leasing da razvije dugoročno finansiranje projekata energetske efikasnosti putem finansijskog lizinga. Ugovor sa kompanijom Intesa Leasing je prvi kredit GGF Fonda za energetsku efikasnost jednoj lizing kompaniji u Srbiji.

    Kredit GGF Fonda je dopunjen sveobuhvatnim paketom podrške od strane GGF Centra za tehničku pomoć u pružanju usluge analize EE tržišta i obuke zaposlenih, uvođenje sistema za monitoring i izveštavanje, kao i usluga energetske revizije. Uz podršku GGF Fonda klijenti kompanije Intesa Leasing moći će da unaprede neefikasnu proizvodnu opremu, da optimizuju proizvodne procese i zamene zastarele mašine i poljoprivrednu mehanizaciju.

    Predviđeno je da kredit od 5 miliona evra odobren kompaniji Intesa Leasing rezultira uštedom od 20% primarne energije. To će dovesti do ukupne energetske uštede od približno 50,000 MWh na godišnjem novou i godišnjim smanjenjem emislije ugljen-dioksida od okvirno 12,500 tona.

    “Zadovoljni smo što proširujemo našu saradnju sa Intesa Grupom,” istakao je Christopher Knowles, predsednik Green for Growth Fonda, Jugoistočna Evropa. “Intesa Leasing Beograd je jedna od vodećih lizing kompanija u Srbiji koja je u potpunosti posvećena razvoju finansiranja energetske efikasnosti i posledično smanjenju potrošnje energije u zemlji. Iz tog razloga, kompanija se odlično uklapa u misiju GGF-a.”

    „U duhu partnerskog odnosa na kojem insistiramo i uspešno ostvarujemo sa klijentima već dugi niz godina, nastojimo da im obezbedimo sredstva koja će pod što povoljnijim uslovima upravo odgovarati njihovim potrebama. U tom smislu orijentacija na povećanje produktivnosti kroz snižavanje zavisnih troškova energije, te pozitivan uticaj na životnu okolinu, jedan su od strateških pravaca kompanije prepoznati i usvojeni i od grupacije ISP.“ reči su Nebojše Janićijevića, predsednika Izvršnog odbora Intesa Leasinga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE