Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić dao ponudu za AIK banku

    Kompanija Sunoko, deo MK grupe, objavila je nameru preuzimanja stopostotnog vlasništva nad AIK bankom, odnosno preuzimanja preostalih akcija u toj banci.

    Novosadska kompanija Sunoko, zajedno sa povezanim licima sada ima 37,91 odsto vlasništva u AIK banci, što znači da namerava da preuzme preostalih 62,09 odsto akcija, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

    Sunoko se obavezuje da će u roku od 15 dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za objavljivanje ponude za preuzimanje i objaviti ponudu odmah nakon prijema rešenja komisije u jednim dnevnim novinama koje se redovno distribuiraju na celoj teritoriji Srbije.

    Kompanija Sunoko potvrdila je da je, shodno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava, objavila Nameru o preuzimanju akcija AIK banke iz Niša.

    Ponuda za preuzimanje će zvanično biti otvorena posle dobijanja rešenja o odobrenju ponude za preuzimanje od strane Komisije za hartije od vrednosti, a u zakonom predviđenim rokovima, saopštila je ta kompanija.

    Kompanija Sunoko dobila je od Narodne banke Srbije prethodnu saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK Bankom iz Niša.

    Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je predsednik Upravnog odbora AIK banke. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE