Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tinejdžer na čelu IT imperije

    Daniel Singer iz Los Anđelesa ima samo 14 godina i već je na čelu male tehnološke imperije koja mu je donela 200 hiljada dolara investicija i oko 3,1 milion korisnika svojih usluga, a sve zahvaljujući tome što je internet komunikaciji vratio anonimnost.

    On je svoju prvu, sad već vrlo popularnu internet stranicu YouTell, pokrenuo pre samo dve godine. Zaslužan je za celu ideju, ali mu je pomogao i prijatelj njegovog oca, programer koji i dalje radi sa Singerom. 

    Stranicu YouTell je kao mladi entuzijasta napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, koja je danas vrlo je popularna među korisnicima Facebooka jer omogućuje anonimnu komunikaciju. 

    Korisnici Facebooka, naime, mogu prijateljima da kažu sve što žele, a primaoci neće znati ko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog sa liste prijatelja. 

    YouTell se pri tom i reklamira sloganom: "Stavljamo u iskušenje brutalnu iskrenost onih koji vas poznaju najbolje"'. 

    Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je i potencijalna platforma za zlostavljanje preko interneta. Ipak, Singer veruje da se to neće događati jer nasilnici vole da imaju publiku, a upravo im to na YouTellu nije omogućeno. 

    Zbog jedinstvene tehnologije stranice, Singer je uspeo da registruje i dva patenta, čija prava deli sa ocem, a ukupno zapošljava šest osoba.

    Danijelov potencijal, prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200.000 dolara koji su iskorišćeni za razvoj aplikacije Backdoor za mobilne Apple uređaje kojima korisnici mogu da šalju takođe anonimne poruke prijateljima na Facebook i Google+.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE