Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kreću rezovi na Marakani

    Fudbalski klub Crvena zvezda počeo je sa dugo najavljivanom operacijom racionalizacije enormnih troškova, koja podrazumeva reviziju ugovora, kao i značajno smanjenje broja zaposlenih.

    Počevši od četvrtka, na "Marakani" će biti obavljeni razgovori sa svim prvotimcima, kojima će biti ponuđeni novi, značajno manji ugovori.

    Na osnovu kategorizacije igrača, napravljene u skladu s kvalitetom i značajem svakog pojedinca za ekipu, određeno je i kome će biti ponuđena kolika suma.

    Najveća zarada u Zvezdi će prema planu uprave iznositi 150.000 evra po sezoni, a u tu prvu kategoriju biće svrstani nosioci igre.

    Toliko novca biće ponuđeno kapitenu Nenadu Milijašu, zatim Milošu Ninkoviću, Nikoli Mijailoviću, Draganu Mrđi i Darku Lazoviću, koji prema sadašnjim ugovorima imaju mahom značajno veće iznose.

    Međutim, ključni problem je u tome što sadašnje zarade igrači ne primaju i upravo zato su najiskusniji prvotimci, na sastanku s čelnicima i pristali na to da im ugovori budu smanjeni, ali pod uslovom da se prethodno isplati deo onoga što im se duguje.

    Dodatni, ništa manji problem za Zvezdu koja je u minusu 55 miliona evra, je što su potraživanja igrača toliko narasla, da se pojedincima duguje i po nekoliko stotina hiljada evra.

    Uprava Crveno-belih planira i značajno smanjenje broja zaposlenih u klubu, kojih, ako se izuzme igrački pogon, ima čak 162. Procenjuje se da je 85 do 90 zaposlenih optimalno, što znači da je maltene svaki drugi višak. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE