Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS: Nema greške u decembarskim računima

    Nakon kontrole decembarskih računa, utvrđeno da nije došlo do sistemske greške, a pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru bila 24 odsto veća od novembarske, saopšilo je EPS Snabdevanje.

    Povećanje iznosa na računu u dinarima nije direktno srazmerno povećanju potrošnje, jer je iznos uslovljen zonskim načinom obračuna. I minimalno povećanje potrošnje može da dovede da kupac iz zelene zone pređe u plavu ili crvenu, što povećava iznos računa, saopšteno je.

    Podaci o potrošnji po mesecima ukazuju na značajno veću potrošnju u decembru. Na povećanje potrošnje utiču i verski i državni praznici kada se već tradicionalno beleži veća dnevna potrošnja. Takođe, na uvećanu potrošnju je uticao i, kako je saopšteno, "objektivni temperaturni uticaj".

    Takođe, period obračuna za decembar 2013. godine je između 31 i 33 dana, dok je za novembar 2013. godine bio između 29 i 30 dana, te je ukupno obračunata energija po tom osnovu veća, navodi EPS snabdevanje.  

    Iz EPS dodaju da svaki kupac ima pravo na reklamaciju ukoliko sumnja u ispravnost računa, jer uvek postoji 
    mogućnost da dođe do greške u pojedinačnom slučaju.  

    Povodom upozorenja Nacionalne organizacije potrošača da je neovereno dva miliona brojila, u EPS tvrde da takva brojila nisu automatski i neispravna i ne mogu da budu razlog većih računa. Ipak, svi koji sumnjaju u tačnost merenja mogu da se obrate Direkciji za mere i dragocene metale.  

    Dan ranije, ministarka Mihajlović zatražila je od EPS da u roku od sedam dana utvrdi da li je bilo nekih problema sa računima za struju od decembra, jer su se pojedini građani žalili na uvećane iznose.  

    Istovremeno, v.d. generalnog direktora EPS Aleksandar Obradović je izjavio da je povećanje potrošnje struje u decembru zabeleženo u celom regionu. Pritom, nisu izneti konkretni podaci o rastu potrošnje u zemljama regiona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE