Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carrefour stiže u Beograd i Novi Sad?

    Supermarketi francuskog lanca Carrefour bi do kraja godine trebalo da budu otvoreni u Beogradu i Novom Sadu, prenose bugarski mediji.

    Direktor Carrefoura za Bugarsku i Srbiju, Miloš Ristić, izjavio je za bugarski poslovni portal Investor.bg da je tržište u toj zemlji stabilnije i funkcionalnije nego u drugim državama regiona.

    Francuski lanac će, prema Ristićevim najavama, ove godine u Bugarskoj otvoriti tri nova objekta, u koje će biti uloženo oko 12 miliona evra.

    Bugarski portal podseća da Carrefour trenutno ima 723 prodavnice u Grčkoj, 19 u Albaniji (nakon preuzimanja lanca Euromaks), 17 na Kipru i jedan u Makedoniji. Do kraja ove godine planira se ulazak na tržište Srbije sa supermarketima u Beogradu i Novom Sadu, piše Investor.bg navodeći da će se ekspanzija sprovesti preko kompanije "CMB Bugarska".

    Kako navodi portal Franchising.rs, francuski Carrefour na Balkanu posluje kroz franšizu, a primalac master franšize za zemlje ovog regiona je grčka kompanija "Marinopulos grupa", koja je do 2012. godine imala zajedničko preduzeće s matičnom kompanijom Carrefour – "CM Balkans".

    Kao deo "CM Balkansa", 2007. je osnovana kompanija "CMB Bugarska", koja je od 2010. zadužena za širenje i razvoj brenda na području Balkana, podseća Franchising.rs.

    Prve zvanične informacije o dolasku Carrefoura u Srbiju došle su upravo iz Delte, kada je kompanija Miroslava Miškovića u februaru prošle godine objavila da je s francuskim trgovinskim lancem postigla dogovor o otvaranju hipermarketa u budućem tržnom centru Delta planet na Autokomandi u Beogradu. Generalni direktor Delta rea estate-a Vojislav Glavinić tada je izjavio i da je dogovoreno da Delta i Carrefour zajedno nastupe i na drugim lokacijama.

    U međuvremenu se pojavila i nezvanična informacija da će Carrefour otvoriti hipermarket i u okviru stambeno-komercijalnog kompleksa koji Građevinsko preduzeće "Napred" planira da izgradi u novobeogradskom Bloku 41a, na uglu Ulice omladinskih brigada i Bulevara Milutina Milankovića, piše B92.

    Iako se 2015. godina pominje kao rok kada bi i jedan i drugi kompleks mogli da budu otvoreni, izgradnja ovih objekata još nije počela i zasad nema zvaničnih informacija o početku njihove realizacije.

    Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je, s druge strane, krajem prošle godine izjavio da nema informacija o planovima francuskog Carrefoura u Srbiji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE