Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sledeće nedelje spajanje mosta Zemun – Borča

    Sledeće nedelje se spaja most Zemun-Borča, do kraja godine može da počne i izgradnja "Beograda na vodi", najavljuje predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali i dodaje da bi za 15 meseci mogli da počnu i radovi na Prokopu.

    Mali je novinarima u "Veletržnici", povodom posete Muhameda al Abara, koji se pominje kao glavni arhitekta projekta "Beograd na vodi", rekao da će gradski zvaničnici sledeće nedelje imati jasniju sliku o dinamici i veličini projekta.

    Ostaje ono što sam već i ranije izjavio, da do kraja godine možemo da počnemo da gradimo nešto u Savskom amfiteatru, istakao je Mali.

    Mali je rekao da je tender za Prokop već objavljen i da, ako sve bude po planu, u narednih 15 meseci mogu da budu stvoreni uslovi za izmeštanje dela pruge i početak radova.

    Mali je demantovao izjavu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je Makiš II završen, navodeći da grad duguje novac izvođačima i da će izgradnja trajati još oko godinu dana.

    On je rekao da je dogovoreno da grad isplati 550.000 evra kako bi se nastavilo sa radovima i 1. septembra krenula probna proizvodnja vode, a da do kraja godine sistem bude operativan. Izgradnja Makiša, kako je rekao, sada stoji, jer nema sredstava i u prethodnom periodu ništa nije plaćeno investitoru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE