Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi šok – računi za gas

    Posle spornih računa za struju, pojavili su se i novi "abnormalni" računi za gas, pošto se Udruženju za zaštitu potrošača obratilo više od hiljadu građana koji, kako kažu, treba da plate nekoliko puta više nego prethodnog meseca.

    Nekim Vojvođanima stigli su pozamašni decembarski računi za gas, a nekima čak i četiri puta veći od novembarskih. Konkretno, umesto skoro šest hiljada, porodica Petković iz Kaća sada treba da plati čak 26.000 dinara.

    U novembru smo potrošili 100 i nešto kubika gasa, a u decembru je potrošeno 500 kubika. 20. decembra smo proveravali sat i tada je bilo potrošenih 210 kubika, a 31. je očitano čak 500. Znači da smo mi za 10 dana potrošili 300 kubika gasa, što je nemoguće, kaže Miroslav Petković.

    A kako je moguća toliko velika potrošnja, Radomir Ćirilović iz Udruženja za zaštitu potrošača Prosperitet odgovara "veoma lako".

    Po njihovom je kvalitet gasa isti bio i u novembru i u decembru. Ako je bio isti kvalitet gasa, isti pritisak, ista temperatura, onda je trebalo da dobijemo i istu potrošnju. 

    "Nema druge priče nego da su nas pokrali sa lošim kvalitetom gasa koji su pomešali sa ruskim gasom“, objašnjava on.

    Ovih dana ističe rok za plaćanje računa, mada nezadovoljni građani poručuju da svoje obaveze neće izmiriti. U okolini Novog Sada potpisuje se i peticija, a jedan od onih koji prikuplja potpise je i Srđan Radonjić.

    "Svi su dobili takve račune, čak i oni koji nisu bili tu za praznike su dobili abnormalne račune. Na ovome ne nameravamo da se zadržimo. Čak je plan ako ministarka energetike ili bilo ko ne odgovori, mi ćemo izaći na ulice", poručuje Radonjić.

    U Ministarstvu energetike je potvrđeno za B92 da je o ovom problemu obaveštena ministarka Zorana Mihajlović i da će, ukoliko je bilo propusta, zatražiti da se to ispravi. Ipak, ne pre sledeće nedelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE