Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI podnela 35 krivičnih prijava

    Državna revizorska institucija Srbije podnela je 35 krivičnih prijava protiv više od 200 odgovornih lica, 166 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 17 prijava za privredni prestup.

    Kako se navodi na sajtu www.dri.rs, zbog nepravilnosti utvrđenih u reviziji finansijskih izveštaja za 2012, krivične prijave podnete su protiv više predsednika opština, među kojima je i predsednik Opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

    Krivične prijave su podnete i protiv bivšeg generalnog direktora Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije Milenka Bogosavljevića i upravnika Kliničkog centra Vojvodine Jovana Orelja.

    DRI je navela da su krivične prijave podnete zbog preuzimanja obaveza za određene namene iznad odobrenog iznosa u budžetu i protivzakonite naplate i isplate, nesavesanog rada u službi, kao i krivičnog dela falsifikovanja službenih isprava.

    Među odgovornim licima protiv kojih su podnete prekršajne prijave zbog nepravilnosti u 2012. su i bivša ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, državni sekretar u tom ministarstvu Milan Đokić, direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osigiranje Dragana Kalinović, dikektor Agencije za lekove i
    medicinska sredstva Tatjana šipetić i direktor Uprave za javni dug Branko Drčelić.

    Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podnete su zbog nepoštovanja odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona  o platama u državnim organima i javnim službama, Uredbe o budžetskom računovodstvu, dok su prijave za privredne prestupe podnete zbog nepoštovanja odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE