Povučen nacrt Zakona o radu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Povučen nacrt Zakona o radu

  Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta.

  Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, na sastanku je zaključeno da se formira zajednički tim koji će razmatrati nacrt zakona o radu, nakon čega će on ući u vladinu i skupštinsku proceduru.

  Nezadovoljni predloženim Nacrtom izmena i dopuna Zakona o radu, sindikati su tražili njegovo povlačenje iz procedure, uz pretnju masovnim štrajkovima i protestima ako to ne bude urađeno.

  Na sastanku su učestvovali premijer Srbije Ivica Dačić koji je na čelu tog saveta, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, predsednik Unije Poslodavaca Nebojša Atanacković i predsednici reprezentativnih sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost", Ljubisav Orbović i Branislav čanak.

  Ističe se daje dogovoreno da se sva sporna pitanja vezna za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca.

  Dogovoreno je i da se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta raspravlja o predloženim rešenjima zakona o privatizacija i zakona o stečaju, navodi se u saopstenju koje je izdato posle sastanka Socijalno-ekonomskog saveta.

  Kako je agenciji Beta rekoo predsednik Unije poslodavaca srbije Nebojša Atanacković, savet će se u punom sastavu sastati u narednih desetak dana, kada će se detaljnije ragovarati o izmenama Zakona o radu i drugih zakona važnih za uslove poslovanja i prava zaposlenih.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE