Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kupuju 40 Boeinga za 4 milijarde evra

    Finansijsko odeljenje američkog industrijskog konglomerata General Electric potvrdilo je narudžbu 40 aviona od kompanije Boeing, vrednosti oko četiri milijarde dolara.

    Boeing je uknjižio tu narudžbinu još u prošloj godini, ali do sada je na svojoj internet strani evidentirao kao narudžbinu "neidentifikovanog klijenta", objavila je agencija AP.

    Finansijsko odeljenje GE, pored toga što daje potrošačke kredite, finansira i energetske projekta, kao i lizing komercijalnih aviona posredstvom svoje zavisne firme GE Capital Aviation Services – GECAS.

    Narudžbina se odnosi na 20 aviona "Boing 737 MAX 8" i 20 aviona "boing 737-800" najnovije generacije, a firma GECAS je navela da će joj nove narudžbine pomoći da zadovolji rastuću tražnju najnovijih aviona s nižom potrošnjom goriva.

    Stručnjaci prognoziraju da će vrednost narudžbina za avione s jednim prolazom između sedišta i brojem sedišta od 100 do 200 u narednih 20 godina dostići 20 biliona dolara.

    U tom sektoru dominiraju avioni evropskog koncerna Airbus A320 i Boeing 737, ali se "guraju" i drugi proizvođači. Boeing tvrdi da će nova generacija 737 imati najniže operativne troškove u svojoj klasi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE