Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović: Reformski zakoni ili izbori

    Ukoliko odmah ne prođu zakoni o radu, privatizaciji i stečaju, to je siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore, izjavio je ministar privrede Saša Radulović i ponovio da za njega nema svrhe da ostaje u vladi, ukoliko se reforme ne sprovedu.

    Ako zakoni o radu, privatizaciji i stečaju budu usvojeni to znači da Vlada sprovodi reforme koje su neophodne Srbiji, rekao je Radulović nakon sastanka sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Wiltonom.

    Radulović je istakao da Srbija nema vremema za odlaganje reformi i zatražio od Vlade Srbije da se zvanično odredi da će povući tri zakona iz procedure, odnosno da li odustaje od reformi.

    "Moramo brzo da se odredimo da li se nastavljaju reforme i da li postoji politička volja za to ili se vraćamo u propali model. Srbija nema mesec, dva ili tri za kašnjenje u reformama, one moraju da se dese odmah", kazao je on.

    Na pitanje da li sastanak premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Vlade Aleksandra Vučića sa sindikatima znači da nema podršku Vučića i Dačića, ministar je rekao da bi to moglo tako da se interpretira, ali da treba sačekati da Vlada zvaničnu odluku Vlade.

    "U slučaju povlačenja, Dačić i Vučić ne okreću leđa meni, već reformama, jer su tema reforme", rekao je Radulović i dodao da, ukoliko se ne sprovedu te reforme, za njega nema svrhe da ostaje u vladi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE