Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski naftaši sve bliži Ini

    Prema pisanjima mađarskih medija, predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je interes ruskih kompanija za kupovinu udela naftne kompanije MOL u hrvatskoj Ini.

    Mađarski premijer Viktor Orban i Vladimir Putin razgovarali su prošle nedelje u Moskvi o interesu ruskih kompanija za otkup udela mađarskog MOL u Ini, objavio je mađarski poslovni portal Portfolio.hu.

    Prenoseći pisanje lokalnog nedeljnika Figyeloa, Portfolio navodi da su Rusi poručili da bi mogli biti zainteresovani za sticanje 49,1 odsto akcija koje MOL drži u Ini.

    Ovo nije prva vest na tu temu, pošto su pre nedelju dana i ruski mediji preneli da je udeo MOL u Ini izazvao interes u Moskvi tokom susreta premijera Orbana i čelnika Gazproma Alexeya Millera.

    Sredinom januara u Zagrebu je održan treći krug pregovora između predstavnika hrvatske Vlade i MOL o budućnosti Ine, koji je, po oceni pregovarača, bio puno kooperativniji od prethodnih sastanaka.

    Pregovori će se, poručile su obe strane, nastaviti. Međutim, krajem prošle godine iz MOL su poručili da su spremni prodati udeo u Ini, ako pregovori ne budu uspešni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE