Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kada će prestati Facebook zaraza?

    Facebook je već počeo manje da se koristi, ali da li će 80 odosto korisnika ove društvene mreže nestati između 2015. i 2017. godine? Vrlo je moguće ili bar tako kaže nova studija istraživača sa Prinston Univerziteta, koji prave komparaciju između životnog ciklusa ideje i životnog ciklusa zaraze.

    `Modeli zaraze  se mogu koristiti za razumevanje masovnog prihvatanja kao i kasnijeg bega od društvenih mreža`, tako kažu dva istraživača sa Prinstonovog odseka za mehanički i aero inžinjering u svojoj studiji. Oni svoju studiju još nisu izdali tako da ona nije prošla sud eksperata iz relevantnih polja, ali sama premisa je interesantna. Oni predpostavljaju, vođeni tradicionalnim modelima zaraze, da je za oporavak `zaraženih` potreban kontakt sa `nezaraženim` članom ( neko ko ne koristi Facebook, ili je i sam `ozdravio` od istog), što će dovesti do opadanja broja korisnika, dovodeći do toga da sajt izgubi 80 posto korisnika u periodu između 2015. I 2017. godine
    .
    Primenom epidemiološkog modela na proces prihvatanja i odbijanja ideje, koristeći javno dostupne podatke sa Google-a (istraživanje za studiju izvodljivosti MySpace-a), istraživači su došli do zaključka da će članovi Facebook-a polako gubiti zainteresovanost za ideju i vremenom postati `imuni`.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE