Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fabrika FMC u Vršcu gotova u novembru

    Izgradnja nove fabrike kompanije Fresenius Medical Care u Tehnološkom parku u Vršcu teče po planu i počeće da radi polovinom novembra, a kroz nove projekte i ulaganja, uz već planiranih 430, zaposliće još 30 radnika.

    Projekat izgradnje podrazumeva oko 460 novih radnih mesta, nakon čega će ta kompanija imati oko 830 zaposlenih u Srbiji, a prema dugoročnim planovima fabrike broj zaposlenih bi trebalo da dostigne 1.150, najavila je kompanija.

    Više od 16 miliona evra uloženo je u novu fabriku koja će se prostirati na 15.000 kvadratnih metara. Skoro 150 radnika je angažovano na izgradnji fabrike.

    Spoljašnji radovi na glavnoj zgradi su potpuno završeni, kao i unutrašnji zidarski radovi. Takođe, već je završena i izgradnja glavne proizvodne hale i energetskog bloka, fasade, krova i poda.

    Trenutno su u toku radovi na vodovodu, kanalizaciji i instalacijama. Uskoro će krenuti i nabavka i montaža opreme kao što su kotlovi, prskalice, transformatori, reverzna osmoza i transportni liftovi za skladišta.

    "Sa novom fabrikom FMC želi da udvostruči kapacitete za određene proizvode, kao i da udvostruči izvoz. Nakon što nova fabrika bude puštena u rad, predviđamo izvoz u vrednosti od 50-60 miliona evra godišnje", izjavio je direktor proizvodnje Vojislav Bugarski.

    Takođe, nova fabrika će omogućiti početak "in house" proizvodnje tečnosti za proizvodnju dijalizatora, "in house" prečišćavanje vode, ali i doneti druge koristi za povećanje produktivnosti i efikasnosti, kaže Bugarski.

    Radeći punim kapacitetom nova fabrika bi trebalo da proizvede arterijsko venske sisteme za 150.000 dijaliznih pacijenata.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE