Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zakon o radu se vraća na početak?

    Razgovorom premijera Ivice Dačića sa sindikalnim liderima u kojima im je, kako su saopštili sindikalci, obećano da se zakoni o stečaju i privatizaciji neće naći u Skupštini dok se o njima ne izjasni Socijalno-ekonomski savet, okončani su i protesti nekoliko hiljada radnika.

    Sindikalni lideri Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, Nakon razgovora sindikalne delegacije sa premijerom u Vladi Srbije, sindikalni lideri Ljubisav Orbović i Branislav Čanak saopštili su da im je obećano da se sporni zakoni neće naći na dnevnom redu Skupštine dok se o njima ne izjasni Socijalno-ekonomski savet.

    Što se tiče nacrta zakona o radu, rečeno im je, kako su saopštili, da će proces izmena i dopuna praktično krenuti iznova. Razgovorom sa premijerom, praktično je okončan protest sindkata i radnika preduzeća u restrukturiranju, u kome je učestvovalo nekoliko hiljada radnika iz Srbije.

    Kada je u pitanju zahtev radnika za smenom ministra privrede, lider SSSS Orbović je rekao okupljenim radnicima da im je Dačić poručio da će na prvoj sednici Vlade obavestiti članove vlade o tom zahtevu.

    Premijer Dačić potvrdio je da će predloge zakona o privatizaciji i stečaju razmatrati Socijalno-ekonomski savet, pre no što dođu dnevni red Skupštine Srbije. Poseban tim u kojem će biti i predstavnici sindikata i poslodavaca razmatraće Nacrt zakona o radu i predložiti najbolja rešenja, rekao je premijer.

    Kako je saopštila Vlada Srbije, Dačić je na sastanku rekao da svi problemi treba da se rešavaju kroz socijalni dijalog i poručio predstavnicima sindikata da će upoznati članove Vlade i koalicione partnere sa zahtevima koje su mu izložili.

    Radnici iz nekoliko gradova Srbije okupili su se oko podneva na Trgu Nikole Pašića, odakle su krenuli ka Skupštini, usput su zastali ispred Ministarstva privrede gde su skandirali da ministar podnese ostavku, a onda su stigli do zgrade Vlade i tu su ostali sve dok su trajali razgovori njihove delegacije premijera.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE