Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS vraća novac i upozorava

    Elektroprivreda Srbije počela da vraća novac potrošačima kod kojih je utvrđena greška u očitavanju, ali iz tog preduzeća poručuju da onima čija reklamacija posle provere ne bude opravdana, preti zatezna kamata.

    Potrošač koji smatra da je na njegovoj decembarskoj uplatnici za struju više kilovata od potrošenih, sam odlučuje da li će taj račun podmiriti pre ili posle reklamacije, kažu za Novosti u EPS. 

    Ipak, ako taj trošak ne izmiri u roku, a ekipe distribucije proverom utvrde da su njegove sumnje bile neopravdane i da je račun bio tačan, neće imati popust za redovno plaćanje, već će mu biti obračunata zatezna kamata za kašnjenje.

    Kako tvrde u EPS, kupcima električne energije kod kojih su kilovati loše izbrojeni, biće izdat novi račun sa rokom za popust od pet odsto.

    Distribucije ne naplaćuju reklamacije i izlazak ekipe na teren radi ponovne provere, tvrde u EPS, posle pitanja brojnih potrošača da li će morati da plaćaju i taj trošak. 

    Sve podnete pritužbe biće blagovremeno proverene, a kupci mogu sami da odluče da li će platiti račun ili će sačekati odgovor na reklamaciju.

    Iako se očekivalo, najveće gužve u beogradskoj distribuciji u centru prestonice nisu bile pred šalterima za reklamacije. Najduži redovi bili za plaćanje računa, jer u subotu ističe rok za popust za redovne platiše.

    Račun za struju 25 miliona dinara

    Iako su "sumnjivi" računi bili i do nekoliko puta veći od očekivanih, a pojedincima su stizali na naplatu i milionski iznosi, ipak, jedan Nišlija je rekorder po "potrošenoj struji".

    Nebojša Petković iz Niša se požalio da je njegov račun za struju oborio sve rekorde do sada. Na njegovu adresu je stigao račun na kome je stajao iznos od neverovatnih 24 miliona 449 hiljada 109 dinara ili 210 hiljada evra, javlja RTS.

    Nebojša iz niškog naselja Brzi Brod kaže da nije bio mnogo uzemiren kada mu je stigao račun od gotovo 25 miliona dinara, jer se kaže odnosi na drugo brojilo koje ni ne koristi.

    Po ovom računu, Nebojša je potrošio skoro dva miliona kilovata u svim tarifama i zonama, a da je račun platio do 22. januara imao bi popust od milion dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE