Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obradović smenjuje direktore distribucija

    Prvi čovek EPS Aleksandar Obradović predložiće smene pojedinih direktora elektrodistribucija zbog problema oko decembaraskih računa za struju, a izdaće i konkretne instrukcije distribucijama kako se takve greške ne bi ponovile.

    Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS nije želeo da kaže koji će direktori biti predloženi za smenu, ali je najavio da će u utorak biti održan interni sastanak sa njima, posle čega će EPS izdati saopštenje za javnost.

    Do sada je bilo 31.000 reklamacija za decembarski račun, a uobičajeno je da ih mesečno ima oko 24.000, dodao je Obradović i svima koji sumnjaju u račun za struju, poručio da to provere na šalterima i da će im za pet do 10 minuta biti rešen problem.

    Obradović je ponovio da nije bilo sistemske greške u obračunu računa za struju i da iz centrale EPS nikada, pa ni sada, nije došlo nikakvo naređenje da se "veštački naduvaju računi".

    Bilo je problema u organizaciji rada i uvek postoji mogućnost greške kada je reč o ljudskom faktoru, rekao je i dodao da nisu sve elektrodistribucije isto radile i da je najviše reklamacija bilo u EDB i u Jugoistoku.

    Po sadašnjoj organizaciji EPS, on nije šef direktorima distribucija, koje zbog toga, kako je rekao Obradović, do sada nisu poštovali njegove naredbe i instrukcije, a neke od njih su čak otvoreno sabotirale osnivanje preduzeća EPS snabdevanje, iako je to zakonska obaveza.

    "Zbog pristiska javnosti, sada je jasno da direktori distribucija više ne mogu da se kriju iz EPS za propuste u svom radu", rekao je Obradović i dodao da oni i sada mogu da ne poslušaju njegove instrukcije, ali će ih onda, kako je najavio, pozvati na javnu odgovornost.

    "Morala je cela Srbija da se digne da bi se ta kraljevstva, koja se u okviru EPS zovu distribucije, konačno došla na tapet analize rada", istakao je on i najavio reviziju rada svih elektrodistribucija unutar EPS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE