Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li će ovo biti najbolji FEST ikada?

    Ovogodišnji beogradski međunarodni filmski festival FEST odžaće se od 28. februara do 9. marta. Na pet lokacija premijerno biće prikazano 75 filmskih ostvarenja u devet programskih celina.

    Možda najbolji FEST ikada, oduševiće ljubitelje sedme umetnosti svojim kvalitetnim i raznovrsnim programom. FEST će otvoriti domaći film `Top je bio vreo`, Bobana Skerlića, a zatvoriće ga dobitnik Zlatne Palme `Plavo je najtoplija boja` francuskog stvaraoca Abdellatif Kechiche. Program je selekcija filmova sa festivala iz Berlina, Toronta, Kana, kao i odabir autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma. Od 1. februara počinje prodaja ulaznica čija će cena biti od 220 do 350 dinara, dok će karte za Svečano otvaranje i film `Nimfomanka` (Nymphomaniac) Larsa Von Trier-a biti 500 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajnama dvorana: Sava centra, Doma omladine, Dvorane kulturnog centra, Doma sindikata i bioskopa Fontana.

    Kao i prethodnih godina, publika na FEST-u će imati priliku da uživa u filmovima kako mladih neafirmisanih tako i kultnih autora koji se vraćaju sa novim ostvarenjima.

    Redakcija BIZLife-a preporučuje vam deset filmova koji najviše obećavaju.

    1. Woody Allen se na FEST vraća sa filmom `Nesrećna Džasmin` (Blue Jasmine) sa Cate Blanchett u glavnoj ulozi ovogodišnjom dobitnicom Zlatnog Globusa i pretendentom na Oskara.

    2. Jim Jarmusch nam predstavlja ljubavnu vampirsku priču `Samo ljubavnici opstaju` (Only Lovers Left Alive).

    3. Stephen Frears nas upoznaje sa Filominom (Philomena),to je dirljiva priča o ženi u potrazi za sinom, zasnovana na istinitim događajima.

    4. Francois Ozon se predstavlja ostvarenjem `Mlada i lepa` (Jeune & jolie).

    5. Steve McQueen i njegov film `12 godina ropstva` (12 Years a Slave) su nominovani u 9 kategorija za Oskara i prema mišljenju mnogih kritičara zaslužuju nagrade za najboljeg reditelja i najbolji film.

    6. Alexander Payne je režirao dramu `Nebraska`, priču o putovanju oca i sina kako bi preuzeli nagradu od milion dolara.

    7. Spike Jonze, za ljubitelje naučno-fantastičnih romansi napisao je i režirao film `Ona` (Her).

    8. Terry Gilliam se predstavlja naučno-fantastičnom dramom `Nulta teorema` (The Zero Theorem) sa oskarovcem Christoph Waltz-om u glavnoj ulozi.

    9. Roman Polanski – `Venera u krznu` (La Vénus à la fourrure).

    10. Lars Von Trier nam priča priču o životnom putu jedne samoproklamovane nimfomanke u filmu koji će verovatno neke zaintrigirati a druge šokirati; `Nimfomanka` (Nymphomaniac) .

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE