Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milijardu dinara za poljoprivredu

    Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić ne odustaje od ulaganja u razvoj poljoprivrednog sektora i najavljuje da će ove godine država uložiti milijardu dinara za kratkoročne kredite.

    Dalje investicije ćemo nastaviti za preradu poljoprivrednih proizvoda i marketing, ulagaćemo u opremu za proizvodnju mesa, mleka, povrća i voća. To su sve novine predviđene Uredbom i novac je obezbeđen u budžetu, rekao je Glamočić gostujući na RTS.

    On je objasnio da je ministarstvo odbilo zahteve poljoprivredenika u vezi sa subvencijama, koje su imali u prošloj godini koja je bila teška i sušna.

    Opredelili smo se da za sada ostanemo na subvencijama po hektaru od 12.000, ali smo uveli značajne novine. Ostajemo pri tome da poljoprivrednici dobijaju 6.000 po hektaru predračuna, a za 6.000, koje su bile u prethodnom periodu namenjene za kupovinu goriva, sada će moći da kupe gorivo i seme, naveo je ministar.

    Uredbom je predviđeno i povećanje stočarske proizvodnje. To su značajne novine imajući u vidu tešku situaciju u budžetu, napomenuo je Glamočić.

    On je najavio da će Memorandum o razumevanju sa italijanskom kompanijom Ferero biti potpisan 6. februara. Tim dokumentom predviđena su dugoročna ulaganja u industriju prerade lešnika, za 30 – 40 godina.

    Ministar je najavio da će u sredu predstaviti Nacrt strategije za razvoj ruralnih područja u narednih 10 godina, koji potom ide na javnu raspravu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE